UNDER 15 MIN |

Pokébowl med räkor

Maträtter med råvaror i olika skålar brukar vara en succé hos barnfamiljer! Poké bowl med räkor och grönsaker är en bra sådan rätt där var och en får välja topping till sin egen bowl med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Lägg salladsbladen i iskallt vatten.
  2. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Skär de grönsaker du vill ha.
  4. Blanda riset med fröna. Lägg upp salladsbladen i fyra skålar och fyll med ris och räkor. Toppa med grönsaker och dressing.
  5. Till servering: Servera med soja, koriander och lime.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris (gärna sushi- eller rött ris)
  • 1 dl frön och kärnor (t ex sesamfrön, solros- eller pumpakärnor)
  • 4 blad av rödkål eller isbergssallad
  • ca 500 g blandade grönsaker (t ex skivad gurka, riven morot, skivad avokado och sojabönor)
  • 250 g skalade räkor
Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 2 tsk ketchup eller sriracha
Till servering
  • japansk soja
  • koriander
  • limeklyftor

Näringsvärde
Per portion

Energi 3530 kJ / 843 kCal