Amirs fläskfärslimpor med coleslaw på rödkål och ingefära

Dessa klassiska, saftiga fläskfärslimpor får en modern touch av sötsyrlig coleslaw på rödkål och ingefära. Baka dina mumsiga limpor i ugn medan du strimlar rödkålen och blandar med riven morot, ingefära, lök, crème fraiche, citronsaft, dijonsenap och soja. Servera med nykokt potatis för en fulländad rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Färslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk soja
1/2 kruka persilja
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Rödkålsslaw
250 g rödkål
1 morot
1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk riven ingefära
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 dl crème fraiche
2 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 517 kCal
Fett24 g
Salt2.58 g
Kolhydrater47 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stFyllde på med lite lök, fond, ägg och kryddor i färsen så blev det kanongott! Hoppade över ingefäran i salladen och använde spetskål istället för röd, och en liten palsternacka.
Sofie
Mycket gott ihop! Ris istället för potatis skulle också kunna funka.
Emmy
Det var gott och gick snabbt. Kommer att laga detta fler gånger.
Göran