Aloo gobi

Ikväll står det indiskt på menyn! Aloo gobi är en vegetarisk gryta och betyder ordagrant potatis och blomkål. Även kikärtor, smaksättare i form av bland annat ingefära, curry och kardemumma adderas för att till slut resultera i en härligt färgglad gryta som kanske är en ny favorit på middagsbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2025

Ingredienser
4 portioner
450 g potatis
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
1 msk riven ingefära
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 krm kardemumma
1 msk curry
600 g fryst eller färsk blomkål
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 lime
salt
peppar
1/2 ask plommontomat (à 500 g)
Till servering
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
14 stMed ganska mycket extra kryddning och mindre vatten blev det en god sopp-gryta.
Karin
Riktigt gott! Vi hade ingen lime men följde annars receptet.
Anna
Mycket god men blir aningen vattnig och receptet följs till punkt och pricka.
Miranda
Tack Miranda för din kommentar vi har nu justerat mängden vatten i receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Borde ha läst recensionerna först. Jag fick ingen som helst smak av Indien i min rätt, säger jag som bott där o ibland beställer take-away från indiska runt vörnet.
Henning
Är SÅ gott!!
Johanna
Glömde i tidigare kommentar: plumsade en halv buljongtärning i det kokande vattnet. Min Aloo Gobi blev simmig & mumsig. Personligen gillar jag hetta så jag toppade med Sambal Oelek & Planti Fraiche (vegan).
Matilda
Adderade lite bockhornsklöver & lökpulver till kryddfräset. Hade ingen blomkål hemma & ersatte med 1 dl röda linser som gick i med kokosmjölken, samt halv påse frysta ärtor mot slutet (2 min koktid ca). Skippade myntan & hivade i en stor näve färsk koriander mot slutet. Blev otroligt gott. Mycket klimatsmart, då massor av rester gick i som annars hade slängts, & dessutom gatusmart- en skål, en gaffel. Ny vardags-paradrätt hemma 👌🏼
Matilda
Bra vegetarisk allt-i-ett rätt. lite mer krydda genmomgående och yoghurten lyft smakerna fint.
Hans
Lite smaklöst i sitt grundutförande. Men det gick att fixa till. Rekommenderar att öka mängden kryddor men inte mängden tomatpuré. Lägg gärna i lite gurkmeja också så blir färgen trevligare.
Catarina
Detta är en favorit! Vi byter ut myntan mot mango chutney, vilket blir mums - och så Naan till.
Pernilla