Kyckling tandoori med gurk- och myntayoghurt
En kryddigt doftande kycklingrätt blir det till middag idag, med smak av Indien. Till det blir det en fräsch yoghurt med gurka och mynta. Låt dofterna sprida sig i köket och njut av både matlagning och ätande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna asparges)
350 g morötter
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 purjolök
600 g kycklinglårfilé
3 msk tandoorikrydda
Yoghurt
1 gurka
1 kruka mynta
2 dl havrebaserad gurt (gärna turkisk)
1 msk vatten
1/2 förp sallad (gärna crunchita)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halvera mängden potatis! Blev nästan bara potatis i rätten.. strunta i oljan på kycklingen, torrmarinera istället. Gurkröran behöver mer salt. 1/5
Victor
2024-02-08Svag trea. Grönsakerna blev lite mjuka/ångade när man körde allt på samma plåt. Vore nog bättre att köra kycklingen separat, även om det blir mer disk..
Maria
2023-03-06Det här är säkert jättegott, men jag vill bara påpeka att receptet dyker upp när man har satt inställningarna på vegetariska alternativ.
Fredrik
2022-12-07Hej Fredrik! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ber om ursäkt för att kategoriseringen hade blivit helt fel. Vi har nu rättat felet. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-07