Kyckling tandoori med gurk- och myntayoghurt

2
1
Kyckling tandoori med gurk- och myntayoghurt

En kryddigt doftande kycklingrätt blir det till middag idag, med smak av Indien. Till det blir det en fräsch yoghurt med gurka och mynta. Låt dofterna sprida sig i köket och njut av både matlagning och ätande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Kyckling tandoori med gurk- och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna asparges)
350 g morötter
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 purjolök
600 g kycklinglårfilé
3 msk tandoorikrydda

Yoghurt

1 gurka
1 kruka mynta
2 dl havrebaserad gurt (gärna turkisk)
1 msk vatten
1/2 förp sallad (gärna crunchita)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad havergurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Fredrik

2022-12-07

Det här är säkert jättegott, men jag vill bara påpeka att receptet dyker upp när man har satt inställningarna på vegetariska alternativ.

Redaktionen ICAse

2022-12-07

Hej Fredrik! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ber om ursäkt för att kategoriseringen hade blivit helt fel. Vi har nu rättat felet. ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 556 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden