Allt på en plåt med lax och mango

Laxen panerar du med ströbröd och jordnötter och tillagar därefter på en plåt i ugnen tillsammans med broccoli. Till detta serveras härligt doftande kokosris och en sås gjord av sweet chilisås och soja samt fräsch mango. Smakrikt, enkelt och gott.

Ingredienser
4 portioner
Kokosris
2 dl kokosmjölk
4 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl ris (gärna basmati)
Lax
600 g laxfilé
1/2 dl salta jordnötter
1/2 msk ströbröd (gärna panko)
salt
peppar
300 g fryst broccoli
Sweet chilisås
saften av 1 lime
1 dl sweet chilisås
1 msk japansk soja
250 g fryst mango
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3551 KJ / 849 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med David här, var ingen höjdare. Laxen blev torr och planeringen gjorde inget större intryck. Kokosriset smakade vanligt ris, hade behövts mycket mer kokos för att ge smak. Gillade receptidén men resultatet gav inte mersmak
Hanna
2025-08-16Nä, ingen favorit här. Riset blev okej, men skulle behöva mer kryddning för att bli något särskilt. Paneringen gjorde inte mycket nytta för laxen, och broccolin hade mått bättre av att ligga på en egen plåt. Helheten mindre än summan av sina beståndsdelar.
David
2025-08-04Jättegott! Med mindre ris och mer broccoli nästa gång så blir det perfekt.
Ann-louise
2025-05-08