Allt i ett-kyckling på plåt

Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
6 portioner
6 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
900 g potatis
1 hel vitlök
2 rödlökar
3 paprikor
1 1/2 dl kalamataoliver
4 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Tips
Bjud en bit bröd att suga upp den goda skyn med.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad gör man med vitlöken efter tillagningen då skalet är kvar? Ska den ätas eller plockas bort, och varför ska skalet va kvar på?
Jessica
2022-05-15Mycket gott smaken växte i munnen en lång stund efter vi hade ätit, en underbar känsla, högsta betyg kommer att laga det ofta .
Nils
2022-04-05Ska man lägga tillbaka vitlöken i kylskåpet efter att man skjutsat in plåten i ugnen?
Cecilia
2021-09-29Hej Cecilia! Vitlöken gör mer nytta i maten så lägg den tillsammans med allt annat på plåten. 😉 Vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-01