Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Allt i ett-kyckling på plåt

Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
  3. Blanda potatis, grönsaker och oliver i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och blanda runt.
  4. Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med resten av oljan. Strö på oregano. Krydda kyckling och grönsaker med flingsalt och peppar.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter. Kontrollera att klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingklubban. Smula över fetaosten och garnera med oreganoblad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Tips

Bjud en bit bröd att suga upp den goda skyn med.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
  • 900 g potatis
  • 1 hel vitlök
  • 2 rödlökar
  • 3 paprikor
  • 1 1/2 dl kalamataoliver
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka oregano till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?