Allt i ett-kyckling på plåt

34
10
Allt i ett-kyckling på plåt

Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Allt i ett-kyckling på plåt

Ingredienser

6 portioner
6 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
900 g potatis
1 hel vitlök
2 rödlökar
3 paprikor
1 1/2 dl kalamataoliver
4 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Tips

Bjud en bit bröd att suga upp den goda skyn med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Jessica

2022-05-15

Vad gör man med vitlöken efter tillagningen då skalet är kvar? Ska den ätas eller plockas bort, och varför ska skalet va kvar på?

Nils

2022-04-05

Mycket gott smaken växte i munnen en lång stund efter vi hade ätit, en underbar känsla, högsta betyg kommer att laga det ofta .

Cecilia

2021-09-29

Ska man lägga tillbaka vitlöken i kylskåpet efter att man skjutsat in plåten i ugnen?

Redaktionen ICAse

2021-10-01

Hej Cecilia! Vitlöken gör mer nytta i maten så lägg den tillsammans med allt annat på plåten. 😉 Vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina