Allt i ett-kyckling på plåt
![Allt i ett-kyckling på plåt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30768/cf_259/allt_i_ett-kyckling_pa_plat.jpg)
Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
![Allt i ett-kyckling på plåt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30768/cf_259/allt_i_ett-kyckling_pa_plat.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
900 g potatis
1 hel vitlök
2 rödlökar
3 paprikor
1 1/2 dl kalamataoliver
4 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Tips
Bjud en bit bröd att suga upp den goda skyn med.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska vitlöksklyftorna vara oskalade på plåten i ugnen, eller? /Ulla
Ulla-leena
2024-06-15Hej Ulla! Ja, det stämmer fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Vad gör man med vitlöken efter tillagningen då skalet är kvar? Ska den ätas eller plockas bort, och varför ska skalet va kvar på?
Jessica
2022-05-15Mycket gott smaken växte i munnen en lång stund efter vi hade ätit, en underbar känsla, högsta betyg kommer att laga det ofta .
Nils
2022-04-05