Örtbakad majskyckling med paprika och fetaost
Ett festligt och smaskigt recept på kyckling. Pensla på oregano och timjan på kyckligen och låt den sedan ligga på en bädd av paprika, tomat och lök. Toppa den örtbakade majskycklingen och grönsakerna med fetaost. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011
Ingredienser
4 portioner
4 majs kycklingklubbor (4 st motsvarar ca 1 kg)
900 g potatis (gärna sparris)
2 rödlökar
5 vitlöksklyftor
3 paprikor
5 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 påse bistro sallad (à 150 g)
200 g fetaost
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost, t ex från Apetina.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
Tips
Smakrik feta- och paprikaröra: Mixa 100 g fetaost, 1 rostad paprika och 1 rostad, skalad vitlöksklyfta till en slät kräm. Späd med vatten till önskad konsistens. Salta och peppra.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2819 KJ / 674 kCal
Kommentarer