Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Örtbakad majskyckling med paprika och fetaost

Ett festligt och smaskigt recept på kyckling. Pensla på oregano och timjan på kyckligen och låt den sedan ligga på en bädd av paprika, tomat och lök. Toppa den örtbakade majskycklingen och grönsakerna med fetaost. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisen på längden, behåll gärna skalet. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Krossa vitlöksklyftorna (oskalade) lätt. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
  3. Blanda potatis, lök, vitlök och paprika i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk av oljan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda runt.
  4. Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med 2 msk olja. Strö på timjan och oregano. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Sätt mitt i ugnen 35–40 minuter. Kontrollera att klar köttsaft rinner ut genom att skära ett snitt i den tjockaste delen på kycklingen.
  6. Lägg salladen i en skål och häll på en dressing av vinäger, resten av oljan och 2 krm salt.
  7. Smula fetaosten över kyckling och grönsaker. Servera med grönsalladen.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost, t ex från Apetina.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.

Tips

Smakrik feta- och paprikaröra: Mixa 100 g fetaost, 1 rostad paprika och 1 rostad, skalad vitlöksklyfta till en slät kräm. Späd med vatten till önskad konsistens. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 majs kycklingklubbor (4 st motsvarar ca 1 kg)
  • 900 g potatis (gärna sparris)
  • 2 rödlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 påse bistro sallad (à 150 g)
  • 200 g fetaost
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2819 kJ / 674 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer