Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Picknickbaguetter med fyllning

En god baguette passar utmärkt att ha med ifall du ska ut på picknick eller som matsäck. Fyll baguetterna med olika pålägg och röror - allt efter eget tycke och smak. Superenkelt och riktigt smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken till macka 1. Mosa osten och blanda med matyoghurt, lök och peppar. Skölj och skiva tomaterna. Klyv bröden och bred på röran. Lägg på sallatsblad och tomatskivor och tryck ihop mackorna. Linda in i plastfolie och ta med på picknicken.
  2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen till macka 2. Skär kycklingköttet i små tärningar. Mosa sardellerna och tillsätt kvarg och ost. Krydda med skalad, pressad vitlök och peppar. Vänd i kyckling och kapris. Klyv bröden och bred på röran. Lägg på sallatsblad och tryck ihop mackorna. Linda in i plastfolie och ta med på picknicken.
  3. Skölj och skiva squashen på längden i tunna skivor, gärna med osthyvel, till macka 3. Stek squashskivorna i olivoljan i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt. Låt squashskivorna svalna. Klyv bröden och lägg på squashskivor, skinka, basilika- och sallatsblad. Tryck ihop mackorna och linda in i plastfolie. Ta med på picknicken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minibaguetter eller små ciabattabröd
  • sallatsblad
Macka 1
  • 1/2 liten rödlök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 tomater
Macka 2
  • 1 grillad kycklingklubba
  • 4 sardeller
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk kapris
Macka 3
  • 1 squash
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 8 skivor rökt skinka
  • basilikablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB