Allt i ett-kyckling på plåt

Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3551 KJ / 841 kCal
Fett53 g
Salt3.2 g
Kolhydrater33 g
Protein59 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stCirka 30-40 min prepp. Smidigt med allt in i ugnen på samma plåt. Varför skalet kvar på vitlöken är väl för att de inte ska bli så himla vattniga vid tillagning. Enkelt att pilla bort skalet när det ska ätas sen. Rekommenderas!
Peter
Ska vitlöksklyftorna vara oskalade på plåten i ugnen, eller? /Ulla
Ulla-leena
Hej Ulla! Ja, det stämmer fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vad gör man med vitlöken efter tillagningen då skalet är kvar? Ska den ätas eller plockas bort, och varför ska skalet va kvar på?
Jessica
Mycket gott smaken växte i munnen en lång stund efter vi hade ätit, en underbar känsla, högsta betyg kommer att laga det ofta .
Nils
Ska man lägga tillbaka vitlöken i kylskåpet efter att man skjutsat in plåten i ugnen?
Cecilia
Hej Cecilia! Vitlöken gör mer nytta i maten så lägg den tillsammans med allt annat på plåten. 😉 Vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Var blev vitlöken av... vad gör man med den?
Ulf
Mycket omtyckt rätt, som görs ofta hos oss!
Inga
Gott, enkelt, billigt och nyttigt! Penslade kycklingen med soja och sweet chili sås.
Cornelia
Lätt tillagat med nyttiga ingridienser. Uppskattades av hela familjen, 5-åringen slukade mycket mat direkt:)
Evelina
Supergott och enkelt! Jag kryddade extra med grillkrydda på kycklingen vilket gav lite "sting" åt rätten. Mycket uppskattat!
Ann-christine