Allt i en form - Tomatbulgur med fetaost och koriander

Att laga maten i ugnen i en och samma form är enkelt och gott. Bulgurgratängen som också innehåller paprika, rödlök och goda pastasåser kompletteras med sojabönor. Fetaost och ägg gör gratängen till det där lilla extra goda.

Ingredienser
4 portioner
2 röda spetspaprikor
1 rödlök
5 dl vatten
3 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
250 g frysta sojabönor
4 ägg
150 g fetaost
1 kruka koriander
Gör så här
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2991 KJ / 715 kCal
Fett28 g
Salt4.9 g
Kolhydrater75 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stJättegott! Smaksatte oxå krossad tomat ist för köpa fördigkryddad tomatsås
Agneta
Jag använde vanliga krossade tomater istället för pastasås och kryddade extra med basilika och chilipulver. 40 minuter på 200 grader kändes som för länge, så jag tog ut den efter 30 min. Blev väldigt gott, perfekt att ha i matlådan!
Märta
Jättegod och lätt att göra! Tog svarta bönor istället.
Maja