Allt i en form - persiljebakad lax med blomkålsris

Denna rätt är så enkel att du efter 25 minuter i ugnen har lagat en god laxmåltid. Smidigt och enkelt då du lagar allt i en form. Laxen har sällskap i formen av purjolök och blomkålsris. Den krämiga såsen kommer från kokosmjölken. Toppa med gröna ärtor och pumpafrön och ugnslaxen är klar att servera.

Ingredienser
4 portioner
20 g färsk persilja
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
6 dl vatten
3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
2 tsk curry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 portionsbitar fryst laxfilé
250 g frysta gröna ärtor
1 lime
1/2 dl pumpafrö
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3111 KJ / 743 kCal
Fett36 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stGanska svårt att få riset jämnt tillagat. Tänkte först att jag borde blanda runt ingredienserna som ligger under blomkålsriset, men ville hellre följa receptet. Nu tänker jag att det kanske hade varit klokt att göra så ändå. Får kanske prova igen och testa att göra på ett annat sätt.
Josefine
Gott. Jag kokade fullkornsris i 25 min och lade i botten, tillförde inte mer vatten än vad som var kvar i riskastrullen. Det blev bra.
Cecilia
Väldigt mycket ris. Ska ta mindre nästa gång.
Anna