Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillad paprika med ricottaost

Testa att laga till grillad paprika med ricottaost. Den grillade paprikan blir utmärkt plockmat eller en bra förrätt och är dessutom supergod. Garnera gärna med lite kapris och ringla olivolja över.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av paprikan i en nätsil. Rosta pinjenötterna i torr het panna. Låt ev ricottaosten rinna av något i ett kaffefilter.
  2. Skär paprikan i ca 3 cm breda remsor. Lägg dem på en skärbräda. Rör ihop ricottaost och pinjenötter. Salta och peppra.
  3. Lägg ca 1 tsk av ostblandningen på varje paprikabit. Rulla ihop och lägg upp på ett fat. Garnera med kapris. Droppa ev över lite extra olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk grillad paprika (à ca 300 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 ask ricottaost (á 250 g)
  • salt och peppar
  • kapris med eller utan stjälk till garnering
  • ev olivolja
Lägg till i inköpslistan