Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lammkorv med risoni och ricotta

Den här rätten på lammkorv med risoni och ricotta tillagas snabbt och enkelt. Lök fräses i en kastrull innan risoni, buljong och tomater tillsätts och får koka några minuter. Korven hettas upp i en stekpanna tills den fått färg och då kan du passa på att koka bönorna. Servera med en klick ricotta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt risoni, buljong och tomater. Koka försiktig ca 11 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek korven i oljan i en stekpanna.
  3. Koka bönorna mjuka ca 4 minuter i saltat vatten.
  4. Servera korven med risoni, ricotta och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt risonipastan mot quinoa eller ris.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl risonipasta
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 2 förp lammkorv (à 240 g)
  • 1 tsk olja
  • 150 g haricots verts
  • 1 1/2 dl ricottaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 657 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer