Lammkorv med risoni och ricotta
Den här rätten på lammkorv med risoni och ricotta tillagas snabbt och enkelt. Lök fräses i en kastrull innan risoni, buljong och tomater tillsätts och får koka några minuter. Korven hettas upp i en stekpanna tills den fått färg och då kan du passa på att koka bönorna. Servera med en klick ricotta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 tsk olivolja
3 dl risonipasta
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
2 förp lammkorv (à 240 g)
1 tsk olja
150 g haricots verts (bönor)
1 1/2 dl ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 657 kCal
Fett30 g
Salt3.87 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Kommentarer
Som glutenfritt alternativ att använda quinoa och ris är ganska tråkigt om resten av familjen ska ha risoni. Så vi använde Schär Capelli d Angelo till alla i stället för risoni.
Anders
2015-02-24Ska nog vara 3 dl, för det är det som står i PDF:en som följer med Matkassen =). Vi gjorde med tre och det funkade jättebra! (Borde ändras i det här receptet)
Jerker
2015-02-18Gjorde precis med 1dl risoni och det blev bra.
Oskar
2015-02-17