Älgstek med rårörda lingon och honungsrostade rotfrukter samt gräddsås
Denna älgrätt med honungsrostade rotfrukter och en härlig grädd-och rödvinssås är ett utsökt recept för jaktsäsongen! Älgsteken är enkel att laga, då den tillagas helt i ugn.
Ingredienser
6 portioner
2 dl frysta lingon
1 dl socker
900 g älginnanlår
20 g smör
salt
peppar
4 morötter
4 palsternackor
1 bit rotselleri
rapsolja till rostning av rotfrukter
2 - 2 1/2 msk svensk honung
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
ca 8 enbär
1 kanelstång
2 dl rött vin
ca 5 dl viltfond (vatten och fond)
3 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ni har missat att skriva att uppkoket måste silas av innan man tillsätter grädde.m
Lise-lotte
2024-10-01Tack Lise-Lotte för att du uppmärksammade oss på det. Har fixat det nu! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02Hur får man varm kött om man tar ut den från ugnen när den är färdig och rotfrukterna ska in för 30 min i högre temperatur?
Xavier
2022-11-14Underbar sås!
Annika
2021-11-06