Denna älgrätt med honungsrostade rotfrukter och en härlig grädd-och rödvinssås är ett utsökt recept för jaktsäsongen! Älgsteken är enkel att laga, då den tillagas helt i ugn.
Ingredienser
6 portioner
900
g
älginnanlår
20
g
smör
salt och peppar
4
morötter
4
palsternackor
1
bit rotselleri
rapsolja till rostning av rotfrukter
2 - 2 1/2
msk
svensk honung
3
gula lökar
2
vitlöksklyftor
4
lagerblad
ca 8
enbär
1
kanelstång
2
dl
rött vin
ca 5
dl
viltfond (vatten och fond)
3
dl
matlagningsgrädde
2
dl
frysta lingon
1
dl
socker
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde. Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
9
2 st
Kommentarer
Xavier
2022-11-14
Hur får man varm kött om man tar ut den från ugnen när den är färdig och rotfrukterna ska in för 30 min i högre temperatur?
Kommentarer
Xavier
2022-11-14Hur får man varm kött om man tar ut den från ugnen när den är färdig och rotfrukterna ska in för 30 min i högre temperatur?
Annika
2021-11-06Underbar sås!