Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Rådjursrostbiff med tomat- och timjansky

Vill du bjuda på något flott till helgen kan du prova denna rådjursrostbiff som tillagas från grunden. Rostbiffen på rådjur serveras sedan med en smakrik sky på bland annat tomat och timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på ca 100°C (75°C varmluft).
  2. Bryn köttet runt om i en stekpanna i olja. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60°C. Det tar 2-2 1/2 timme (för ca 700 g). Låt sedan köttet "vila" i ca 10 minuter innan det skärs upp. 
  3. Skär tomaterna i klyftor, skär loss kärnorna och spara dem i en skål. Strimla tomatköttet.
  4. Finhacka schalottenlöken. Dra bladen av timjankvistarna. Skär stjälkarna i små bitar, spara bladen. Fräs lök och timjanstjälkar i någon minut i en kastrull i olja.
  5. Tillsätt tomatkärnorna, häll på buljong och koka i 10 minuter. Sila såsen, tillsätt sedan det strimlade tomatköttet och timjanbladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skölj, skala och skär grönsakerna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten och smör, de ska ha tuggmotstånd kvar.
  7. Skiva rostbiffen tunt och lägg upp på en varm tallrik tillsammans med grönsaksragun och tomat- och timjansky.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Tips

Även innanlår och biff av rådjur passar till receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g rostbiff av rådjur
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 10 timjankvistar
  • 2 dl viltbuljong (fond + vatten)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 fänkål
  • 2 paprikor
  • 6 salladslökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1620 kJ / 360 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden