Ansjovisrulle
Krispiga och salta ansjovisrullar, perfekta som plockmat! Purjolök, persilja och den lagrade osten är förträffliga smakkombinationer i ansjovisfyllningen. Gratinera före servering med riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
4 portioner
50 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl vetemjöl
3 äggulor
2 msk ansjovisspad
3 äggvitor
1/2 tsk bakpulver
Fyllning
2 stora gula lökar
1 stor purjolök
1 msk olja (eller smör)
1 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 dl riven ost (t ex prästost eller grevé)
1 dl hackad persilja
1 dl riven ost till gratinering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god.
Kristina
2021-06-25Så gott!Det vattnar sig i munnen bara man läser receptet.
Monica
2013-04-22Mycket god som förrätt eller på buffé. Jag förstärkte rullen med ytterligare en burk ansjovis och mer ansjovisspad. Det blev mer ansjovissmak som dock inte tog över rullens andra goda smaker.
Thomas
2012-04-03