Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ansjovisrulle

Krispiga och salta ansjovisrullar, perfekta som plockmat! Purjolök, persilja och den lagrade osten är förträffliga smakkombinationer i ansjovisfyllningen. Gratinera före servering med riven ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten koka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten.
  4. Smörj ett bakplåtspapper noga och lägg det i en långpanna. Bre ut smeten jämnt över papperet. Placera långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter.
  5. Fyllning: Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet.
  6. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda.
  7. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8-10 minuter. Servera med något grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 äggvitor
  • 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 stora gula lökar
  • 1 stor purjolök
  • 1 msk olja (eller smör)
  • 1 burk ansjovisfilé (à 125 g)
  • 2 dl riven ost (t ex prästost eller grevé)
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven ost till gratinering
Lägg till i inköpslistan