Ansjovisrulle

7
5
Ansjovisrulle

Krispiga och salta ansjovisrullar, perfekta som plockmat! Purjolök, persilja och den lagrade osten är förträffliga smakkombinationer i ansjovisfyllningen. Gratinera före servering med riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Ansjovisrulle

Ingredienser

4 portioner
50 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl vetemjöl
3 äggulor
2 msk ansjovisspad
3 äggvitor
1/2 tsk bakpulver

Fyllning

2 stora gula lökar
1 stor purjolök
1 msk olja (eller smör)
1 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 dl riven ost (t ex prästost eller grevé)
1 dl hackad persilja
1 dl riven ost till gratinering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kristina

2021-06-25

Mycket god.

Monica

2013-04-22

Så gott!Det vattnar sig i munnen bara man läser receptet.

Thomas

2012-04-03

Mycket god som förrätt eller på buffé. Jag förstärkte rullen med ytterligare en burk ansjovis och mer ansjovisspad. Det blev mer ansjovissmak som dock inte tog över rullens andra goda smaker.