Ansjovisrulle

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
5
Ansjovisrulle

Krispiga och salta ansjovisrullar, perfekta som plockmat! Purjolök, persilja och den lagrade osten är förträffliga smakkombinationer i ansjovisfyllningen. Gratinera före servering med riven ost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Ansjovisrulle

Ingredienser

4 portioner
50 g  smör eller margarin
4 dl  mjölk
1 dl  grädde
1 dl  vetemjöl
3   äggulor
2 msk  ansjovisspad
3   äggvitor
1/2 tsk  bakpulver

Fyllning

2   stora gula lökar
1   stor purjolök
1 msk  olja (eller smör)
1   burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 dl  riven ost (t ex prästost eller grevé)
1 dl  hackad persilja
1 dl  riven ost till gratinering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god.

Kristina

2021-06-25

Så gott!Det vattnar sig i munnen bara man läser receptet.

Monica

2013-04-22

Mycket god som förrätt eller på buffé. Jag förstärkte rullen med ytterligare en burk ansjovis och mer ansjovisspad. Det blev mer ansjovissmak som dock inte tog över rullens andra goda smaker.

Thomas

2012-04-03

Testa liknande recept

Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Birgittas bästa köttbullar
Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgköttbullar med kryddpeppar
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga