Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsiga oxrulader

De här färsiga oxruladerna med ett annorlunda inslag av hackad ansjovis, är en utmärkt vardagsrätt och känns lyxig med den gräddiga såsen, inlagd gurka och bandpasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett tills den är mjuk. Hacka ansjovis och tillsätt den samt persiljan. Låt svalna.
  2. Blanda färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Forma varje bit till en rund platta, lägg fyllning i mitten av varje platta, vik upp färsen runt fyllningen och forma till biffar.
  3. Stek biffarna i brynt matfett i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Ta upp dem.
  4. Sås: Koka upp ingredienserna till såsen. Red av med majsstärkelse och lägg ner ruladerna att puttra några minuter.
  5. Till servering: Bjud med potatis, inlagd gurka och sallad. Eller prova med bandpasta i stället för potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg under förutsättning att potatis serveras till istället för bandpasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin eller olja och t ex havrebaserad gräddersättning.
Gör laktosfri: byt smör/margarin och grädde mot laktosfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • smör eller margarin till stekning
  • ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen vitpeppar
Sås
  • 2 dl vatten eller vatten och vitt vin
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 1/2 msk ansjovisspad
  • 1 msk soja
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • potatis eller bandpasta
  • inlagd gurka
Lägg till i inköpslistan