Färsiga oxrulader
![Färsiga oxrulader](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17441/cf_259/farsiga_oxrulader.jpg)
De här färsiga oxruladerna med ett annorlunda inslag av hackad ansjovis, är en utmärkt vardagsrätt och känns lyxig med den gräddiga såsen, inlagd gurka och bandpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
![Färsiga oxrulader](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17441/cf_259/farsiga_oxrulader.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
smör eller margarin till stekning
ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 msk hackad persilja
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen vitpeppar
Sås
2 dl vatten eller vatten och vitt vin
1 dl mellangrädde
1 - 1 1/2 msk ansjovisspad
1 msk soja
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
potatis eller bandpasta
inlagd gurka
För alla
Fri från gluten och ägg under förutsättning att potatis serveras till istället för bandpasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin eller olja och t ex havrebaserad gräddersättning.
Gör laktosfri: byt smör/margarin och grädde mot laktosfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såsen är det bästa av alltihop. Tycker det känns som en festligare vardagsrätt.
Anna-lena
2009-12-14Ruladerna blev jättegoda! Hade eget potatismos till! En kanonfin bjudrätt!
Björn
2009-03-29Lättlagat och gott som variation i vardagen
Ulrika
2008-11-06