Färsiga oxrulader
De här färsiga oxruladerna med ett annorlunda inslag av hackad ansjovis, är en utmärkt vardagsrätt och känns lyxig med den gräddiga såsen, inlagd gurka och bandpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
smör eller margarin till stekning
ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g)
2 msk hackad persilja
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen vitpeppar
Sås
2 dl vatten eller vatten och vitt vin
1 dl mellangrädde
1 - 1 1/2 msk ansjovisspad
1 msk soja
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
potatis eller bandpasta
inlagd gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såsen är det bästa av alltihop. Tycker det känns som en festligare vardagsrätt.
Anna-lena
2009-12-14Ruladerna blev jättegoda! Hade eget potatismos till! En kanonfin bjudrätt!
Björn
2009-03-29Lättlagat och gott som variation i vardagen
Ulrika
2008-11-06