Älgfilé med svartvinbärssås

Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Älgfilé med svartvinbärssås

En lyxig och festlig måltid med mustiga smaker av vilt. Tillaga älgfilén i ugnen och servera sedan tillsammans med den ljuvliga såsen av svarta vinbär. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Älgfilé med svartvinbärssås

Ingredienser

4 portioner
700 g putsad filé av älg, gärna älgkalv
1 msk smör eller olja
2 morötter
2 palsternackor
150 g kålrot
smör till stekning
500 g potatis
1 krm salt
1 krm peppar

Svartvinbärssås

1 dl hackad schalottenlök
4 dl rött vin eller matlagningsvin
1 dl viltbuljong (fond + vatten)
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse
1 dl svarta vinbär
salt
peppar

Gör så här

01:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tips: öka mängden fond för att få lite fylligare sås.

    Samuel

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 400 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

  • Älggryta med rötter
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söndagsstek på älg
    Betyg 3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kakor med svarta vinbär
    Betyg 2.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glazer
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad