Älgfärsbiff med basilikasås
En utsökt god middagsrätt med smak av vilt! Härligt köttiga biffar, som du gör av älgfärs, ströbröd, vatten och dijonsenap, serveras tillsammans med kokt potatis, morötter och slät, sötsyrlig basilikasås. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
Älgfärsbiffar
ca 500 g älgfärs
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Potatis
900 g fast potatis
2 morötter
Basilikasås
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 tsk strösocker
salt
vitpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett27 g
Salt3.56 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och gott! Hade creme fraiche i såsen och re
Ingrid
2020-03-10Gott! Hällde i en klick grädde i färsen, för att den inte skulle bli för torr.
Lisbeth
2016-09-06