Älgfärsbiff med basilikasås

51
2
Älgfärsbiff med basilikasås

En utsökt god middagsrätt med smak av vilt! Härligt köttiga biffar, som du gör av älgfärs, ströbröd, vatten och dijonsenap, serveras tillsammans med kokt potatis, morötter och slät, sötsyrlig basilikasås. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Älgfärsbiff med basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Älgfärsbiffar

ca 500 g älgfärs
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Potatis

900 g fast potatis
2 morötter

Basilikasås

2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 tsk strösocker
salt och vitpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
1 kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Ingrid

2020-03-10

Så enkelt och gott! Hade creme fraiche i såsen och re

Lisbeth

2016-09-06

Gott! Hällde i en klick grädde i färsen, för att den inte skulle bli för torr.

Näringsvärde per portion

Energi 2443 KJ / 585 kCal
Fett 27 g
Salt 3.56 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden