Här har du lyxiga biffar gjorda på älgfärs som steks i smör till perfektion. Servera dem tillsammans med en slät och härligt grön ärtsås samt gyllenbruna morötter som fått stekas tillsammans med en gnutta socker och persilja. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Jag tog vanliga morötter som jag skalade och gjorde stavar av, istället för snackmorötter. Tog 1 krm socker i stället för 2 tsk.
Eva
2023-04-16För sött och dålig färs.
Lennart
2017-11-04