Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter
Här har du lyxiga biffar gjorda på älgfärs som steks i smör till perfektion. Servera dem tillsammans med en slät och härligt grön ärtsås samt gyllenbruna morötter som fått stekas tillsammans med en gnutta socker och persilja. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Bifffar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g älgfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk timjan
1 msk smör
Ärtsås
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 förp, små gröna ärtor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
Morötter
200 g snackmorötter
1 msk smör
2 tsk strösocker
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ärtsåsen blev fantastiskt gott. Kan kokas till annan mat också.
Mitra
2024-05-09Mycket gott! Jag tog vanliga morötter som jag skalade och gjorde stavar av, istället för snackmorötter. Tog 1 krm socker i stället för 2 tsk.
Eva
2023-04-16För sött och dålig färs.
Lennart
2017-11-04