Viltburgare med Västerbottensost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltburgare med Västerbottensost

Smaken av vilt slår det mesta! Testa att laga till en viltburgare med Västerbottensost. Du formar viltfärsen till burgare, lägger på en tjock skiva av Västerbottensosten och steker sedan burgarna. Servera tillsammans med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda färsen med ägg. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma 8 tunna jämna "burgare" (för 4 port) och lägg 1 tjock skiva ost mitt på hälften av dem.
  4. Lägg den andra "burgaren" ovanpå. Forma till så att dom sluter samman i kanterna och osten inte rinner ut.
  5. Stek burgarna hastigt på båda sidor. Efterstek i ugnen i 8-10 minuter.
  6. Skär tomat och lök i skivor och skölj salladen. Servera med bröd, grönsaker och Hamburgerdressing.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkfri: använd mjölkfria hamburgerbröd. Byt osten mot mjölkfritt alternativ.

Tips

Den som vill smaksätta färsen med någon krydda kan välja allt ifrån 1 msk tacokrydda till 1-2 msk viltkrydda (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g finmalen älgfärs (eller annan viltfärs)
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 3/4 tsk svartpeppar
  • 100 g Västerbottensost
Tillbehör
  • tomat
  • gul eller röd lök
  • sallad
  • gurka
  • 4 bröd
Lägg till i inköpslistan