Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

2
2
Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Njut av en härlig hjortstek i höst! Börja med att köttet en fin stekyta med enbart salt och peppar, ställ in på låg värme i ca 45 min innan du virar in den i folie och tillagar tillsammans med rotsellerin. Servera med krämig svampstuvning och hemlagad tranbärschutney.

Skriv ut
Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Ingredienser

4 portioner

Kött

1
hjortstek
-
salt
-
malen svartpeppar
-
smör till stekning
3 msk
hackad rosmarin

Rostad rotselleri

1
rotselleri
1
gul lök
8
potatisar
2 msk
rapsolja
-
salt

Tranbärschutney

1/2
gul lök
3 dl
tranbär
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
citronsaft

Stuvad skogssvamp

400 g
skogssvamp
1
schalottenlök
2 dl
smetana
-
salt
-
malen vitpeppar
1 msk
hackad persilja
-
smör till stekning

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus lageröl med tydlig maltfyllighet, liten balanserad sötma och lång maltrostad eftersmak.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Charlotte

2021-03-24

Supergott! Gjort detta flera gånger, alltid succé!

Ann-christin

2019-12-22

Bra recept om ni skriver dit vilken sluttemperatur köttet skall ha i ugnen med folien om.

Redaktionen ICAse

2019-12-30

Hej Ann-Christin! Ber om ursäkt att det var otydligt. Har nu ändrat i texten så man tar ut köttet när det är 55°C och sen in i folie. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 4101 KJ / 978 kCal
Fett 39.1 g
Salt 0.52 g
Kolhydrater 105.2 g
Protein 40.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept