Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney
Njut av en härlig hjortstek i höst! Börja med att bryna hjortsteken så kötet får en fin stekyta, tillaga sen steken på låg värme i ugnen. Servera med krämig svampstuvning, rostad rotselleri och hemlagad tranbärschutney.
Ingredienser
4 portioner
Kött
1 hjortstek
salt
malen svartpeppar
smör till stekning
3 msk hackad rosmarin
Rostad rotselleri
1 rotselleri
1 gul lök
8 potatisar
2 msk rapsolja
salt
Tranbärschutney
1/2 gul lök
3 dl tranbär färska eller frysta
1 1/2 dl strösocker
1 msk citronsaft
Stuvad skogssvamp
400 g skogssvamp
1 schalottenlök
2 dl smetana
salt
malen vitpeppar
1 msk hackad persilja
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4101 KJ / 978 kCal
Fett39.1 g
Salt0.52 g
Kolhydrater105.2 g
Protein40.2 g
Kommentarer
Är det torkade tranbär man ska ha till chutneyn, eller finns det färska att köpa?
Ingrid
2024-11-14Hej Ingrid! Här är det färska eller frysta som receptet är gjort på. Så kolla i frys disken där är det allt säsong för bär;). Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-15Skall locket vara på grytan i ugnen? Mvh Ulla
Ulla maj-britt
2024-11-11Hej Ulla! Det behövs inte. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-11Hur stor stek (ungefärlig vikt) är receptet anpassat för? Måste ju variera avsevärt beträffande tid i ugnen.
Aslög
2024-09-02Hej Aslög! Tiden i ugnen baseras på en stek som kan köpas på Ica. Så därför har vi också lagt till en innertemperatur om man har turen att få tag på en stek på annat sätt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-03