Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney

Njut av en härlig hjortstek i höst! Börja med att köttet en fin stekyta med enbart salt och peppar, ställ in på låg värme i ca 45 min innan du virar in den i folie och tillagar tillsammans med rotsellerin. Servera med krämig svampstuvning och hemlagad tranbärschutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Kött: Stek hjortsteken runt om och salta och peppra. Låt steken stå i ugnen tills den är 55°C (ca 40–45 minuter). Strö över rosmarin. Vira in steken i aluminiumfolie. Vrid upp ugnen till 225°C.
  3. Rotselleri: Skär rotsellerin i bitar. Skär löken i klyftor och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan och sätt in i ugnen i ca 20–25 minuter. Vänd allt efter halva tiden. Ta ut och salta.
  4. Chutney: Hacka löken och lägg sedan alla ingredienser till tranbärschutneyn i en kastrull och koka upp. Sjud allt i ca 5 minuter, ta av från värmen och låt svalna.
  5. Stuvad svamp: Ansa svampen och dela stora svampar på mitten. Hacka löken grovt. Fräs svampen och löken i smöret, salta och peppra. Häll i smetanan och värm upp den. Strö över hackad persilja. Rör under tiden.
  6. Servera svampen till hjortsteken med rostad rotselleri och tranbärschutney.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus lageröl med tydlig maltfyllighet, liten balanserad sötma och lång maltrostad eftersmak.

Ingredienser

Portioner: 4
Kött
  • 1 hjortstek
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning
  • 3 msk hackad rosmarin
Rostad rotselleri
  • 1 rotselleri
  • 1 gul lök
  • 8 potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • salt
Tranbärschutney
  • 1/2 gul lök
  • 3 dl tranbär
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
Stuvad skogssvamp
  • 400 g skogssvamp
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl smetana
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4101 kJ / 978 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer