Viltkryddad råbiff med jordärtskockschips och picklade lingon

1
0
Viltkryddad råbiff med jordärtskockschips och picklade lingon

Bjud på råbiff som får en härlig viltsmak av enbär och timjan. På tallriken får råbiffen sällskap av picklade lingon, ugnsbakade jordärtskockor och ljuvliga jordärtskockschips serveras i en skål bredvid.

Skriv ut
Viltkryddad råbiff med jordärtskockschips och picklade lingon

Ingredienser

4 portioner

Picklade lingon

1 msk
ättika
2 msk
strösocker
3 msk
vatten
1 dl
lingon
-
lagerblad

Ugnsbakade jordärtskockor

8
jordärtskockor
2 msk
rapsolja
-
salt

Jordärtskockschips

2
jordärtskockor
3 dl
rapsolja till fritering
-
salt

Viltkryddad råbiff

400 g
oxfilé
3 - 4
enbär
5
kvistar timjan

Tillbehör

4 msk
hackad rödlök
4 msk
kapris
4
äggulor
-
timjan
-
salt
-
malen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus lageröl med markerad beska och stor maltighet.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1595 KJ / 381 kCal
Fett 22.8 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 16.2 g
Protein 26.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept