Alexandra Zazzis bästa Italienrecept - Vitello Tonnato
Vitello Tonnato är ett av stjärnkockens Alexandra Zazzis favoritrecept, direkt från Italien! Rätten tar tid att förbereda, men vid servering och avsmakning kommer du förstå varför! Tunna skivor av kalvstek serveras med en förträfflig tonfisksås.
Ingredienser
6 portioner
1 kg nätad kalvstek
salt och peppar
1 msk fint hackad rosmarin
Grundsats majonnäs
2 äggulor
1/2 tsk salt
1 knivsudd peppar
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
4 dl rapsolja ej kallpressad
vatten
Tonnatosås
1 burk tonfisk
2 msk liten kapris
skalet av 1/2 ekologisk citron
2 dl egenslagen majonnäs (eller köpemajonnäs om du inte hinner)
1 - 2 tsk köttsky från flankstek (från steken)
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs eller crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ni menar väl tonnato inte tomatsås. Annars är denna rätt en god klassisk italienare.
Annelie
2010-04-24