Alexandra Zazzis bästa Italienrecept - Vitello Tonnato

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Alexandra Zazzis bästa Italienrecept - Vitello Tonnato

Vitello Tonnato är ett av stjärnkockens Alexandra Zazzis favoritrecept, direkt från Italien! Rätten tar tid att förbereda, men vid servering och avsmakning kommer du förstå varför! Tunna skivor av kalvstek serveras med en förträfflig tonfisksås.

Alexandra Zazzis bästa Italienrecept - Vitello Tonnato

Ingredienser

6 portioner
1 kg  nätad kalvstek
salt och peppar
1 msk  fint hackad rosmarin

Grundsats majonnäs

2   äggulor
1/2 tsk  salt
1   knivsudd peppar
2 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
4 dl  rapsolja ej kallpressad
vatten

Tonnatosås

1   burk tonfisk
2 msk  liten kapris
skalet av 1/2   ekologisk citron
2 dl  egenslagen majonnäs (eller köpemajonnäs om du inte hinner)
1 - 2 tsk  köttsky från flankstek (från steken)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Ni menar väl tonnato inte tomatsås. Annars är denna rätt en god klassisk italienare.

Annelie

2010-04-24

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvstek med gräddsås
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgrillad flankstek med chipotlemajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellfärserad kalvrulle
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga