Ahlgrens bilar-glass
![Ahlgrens bilar-glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196901/cf_259/ahlgrens_bilar-glass.jpg)
Glass och godis i kombination – en solklar vinnare för alla gottegrisar. Har bjuds det på ett härligt recept där du gör din egen glass med smak med favoriten Ahlgrens bilar. Sött, fluffigt och lekfullt!
![Ahlgrens bilar-glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196901/cf_259/ahlgrens_bilar-glass.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ahlgrens bilar-fluff
3 dl grädde (40%)
80 g ahlgrens bilar (80 g bilar motsvarar ca. 70 st)
Glass
ahlgrens bilar -fluff
2 ägg
1/2 dl strösocker eller florsocker
Till servering
ahlgrens bilar
För alla
Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.Recept och bild i samarbete med Cloetta.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.Recept och bild i samarbete med Cloetta.
Gör så här
Tips
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1784 KJ / 426 kCal
Fett33 g
Salt0.18 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Det blev inget fluff av grädde och bilar, snarare en grynig massa. Borde nog varit mjölk i också? Ägg och socker var omöjlig att få till en fluffig smet det blev bara vätska trots att jag vispade mer än tio minuter. Borde kanske bara vara äggula? Men efter att jag kört ihop allt med elvisp blev det bättre. Dock orkade inte glassmaskinen köra mer än tio minuter.
Daniel
2024-07-24Wow 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Jessica
2024-02-08Fick inte till något fluff.. allt blev som en grynig smet 🥺
Emma
2021-05-17