Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Hallon & choklad-lakritsmousse

Hallon, lakrits och choklad i en härligt fluffig mousse, hur ljuvligt? Geléhallon och plopp med djungelvrål utgör basen i denna dessert som kommer få godisälskaren att trilla av stolen. Toppa med geléhallon och desserten på påskbuffén är kirrad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hallonmousse: Värm geléhallonen med grädde, det ska inte koka utan hållas på svag värme tills geléhallonen smälter.
  2. Häll därefter kvargen i blandningen.
  3. Häll upp geléhallonmoussen i ett vinklat glas (använd t ex en muffinsplåt som stöd till glaset). Ställ den därefter i frysen så att den stelnar i ca 30-45 min.
  4. Choklad- och lakritsmousse: Under tiden hallondelen är i frysen, värm chokladkakan med plopp och djungelvrål  i micron på svag värme eller över ett vattenbad.
  5. När chokladen är smält rör i gräddfilen och blanda.
  6. Häll upp i en spritspåse och ta ut glaset ur frysen och fyll upp andra halvan med choklad- och gräddfilsblandningen.
  7. Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.

För alla

Läs noga innehållet på chokladkakorna och på geléhallonen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Cloetta.

Ingredienser

Portioner: 4
Hallonmousse
  • 32 st geléhallon
  • 2 dl grädde
  • 4 dl kvarg med hallonsmak
Choklad- och lakritsmousse
  • 4 st chokladkakor med plopp och djungelvrål
  • 4 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer