Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter

4
1
Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter

För dig som vill äta mindre socker är den här smarriga kladdkakan med mjölkchoklad (utan tillsatt socker) en given favorit. Hackade valnötter i smeten ger en härligt krispig balans mot det mjuka, kladdiga. Dessutom är denna kladdkaka glutenfri!

Skriv ut
Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter

Ingredienser

ca 12 bitar
80 g
smör
2
mjölkchoklad utan tillsatt socker (à 100 g)
2
ägg
1 dl
vispgrädde (40%)
1 dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kakao
100 g
valnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Bild och recept i samarbete med Cloetta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Tobias

2020-02-15

Tog ut kakan 15 för tidigt. Redan då var den genomgräddad. Detta var inte ett kladdkake recept utan en för chokladkaka som saknade sötman, smakade lite choklad men i övrigt ganska smaklös. Borde förstått att det inte var en kladdkaka när jag såg gräddningstiden och att den innehöll bakpulver. 0/5 poäng som kladdkaka. Riktigt kasst recept, rekommenderas inte!

Näringsvärde per portion

Energi 1125 KJ / 269 kCal
Fett 21 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 15 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept