För dig som vill äta mindre socker är den här smarriga kladdkakan med mjölkchoklad (utan tillsatt socker) en given favorit. Hackade valnötter i smeten ger en härligt krispig balans mot det mjuka, kladdiga. Dessutom är denna kladdkaka glutenfri!
Ingredienser
ca 12 bitar
80
g
smör
2
mjölkchoklad utan tillsatt socker (à 100 g)
2
ägg
1
dl
vispgrädde (40%)
1
dl
potatismjöl
1
tsk
bakpulver
1
tsk
kakao
100
g
valnötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen. Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Bild och recept i samarbete med Cloetta.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Tobias
2020-02-15
Tog ut kakan 15 för tidigt. Redan då var den genomgräddad. Detta var inte ett kladdkake recept utan en för chokladkaka som saknade sötman, smakade lite choklad men i övrigt ganska smaklös. Borde förstått att det inte var en kladdkaka
när jag såg gräddningstiden och att den innehöll bakpulver.
0/5 poäng som kladdkaka.
Riktigt kasst recept, rekommenderas inte!
Kommentar
Tobias
2020-02-15Tog ut kakan 15 för tidigt. Redan då var den genomgräddad. Detta var inte ett kladdkake recept utan en för chokladkaka som saknade sötman, smakade lite choklad men i övrigt ganska smaklös. Borde förstått att det inte var en kladdkaka när jag såg gräddningstiden och att den innehöll bakpulver. 0/5 poäng som kladdkaka. Riktigt kasst recept, rekommenderas inte!