Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter

För dig som vill äta mindre socker är den här smarriga kladdkakan med mjölkchoklad (utan tillsatt socker) en given favorit. Hackade valnötter i smeten ger en härligt krispig balans mot det mjuka, kladdiga. Dessutom är denna kladdkaka glutenfri!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smält smör tillsammans med chokladen försiktigt i micron.
  3. Rör noga ner ägg, grädde, potatismjöl, bakpulver och kakao med visp i den smälta smör- och chokladblandningen.
  4. Fördela smeten i en springform klädd med bakplåtspapper ca 28 cm i diameter (för ca 12 bitar).
  5. Grovhacka nötterna och strö över smeten.
  6. Grädda i mitten i en varmluftsugn ca 30-35 min.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Bild och recept i samarbete med Cloetta.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
  • 80 g smör
  • 2 mjölkchoklad utan tillsatt socker (à 100 g)
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kakao
  • 100 g valnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer