Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter
För dig som vill äta mindre socker är den här smarriga kladdkakan med mjölkchoklad (utan tillsatt socker) en given favorit. Hackade valnötter i smeten ger en härligt krispig balans mot det mjuka, kladdiga. Dessutom är denna kladdkaka glutenfri!
Ingredienser
ca 12 bitar
80 g smör
2 mjölkchoklad utan tillsatt socker (à 100 g)
2 ägg
1 dl vispgrädde (40%)
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kakao
100 g valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1125 KJ / 269 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater15 g
Protein4 g
Kommentar
Tog ut kakan 15 för tidigt. Redan då var den genomgräddad. Detta var inte ett kladdkake recept utan en för chokladkaka som saknade sötman, smakade lite choklad men i övrigt ganska smaklös. Borde förstått att det inte var en kladdkaka när jag såg gräddningstiden och att den innehöll bakpulver. 0/5 poäng som kladdkaka. Riktigt kasst recept, rekommenderas inte!
Tobias
2020-02-15