Ägghummus
Ägghummus är en härlig variant på hummus som är en kikärtsröra och i det här receptet mixar du kikärtor med bland annat ägg. Du får en krämig, god och smakrik röra som är supergod att äta tillsammans med bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 dl
3 hårdkokta ägg
1 salladslök
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 dl yoghurt
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu nature.
Gör så här
Tips
Perfekt som dipp eller på en brödskiva med lite grönsaker och en skiva skinka, lax eller fetaost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi371 KJ / 89 kCal
Kommentarer