Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ägghummus

Ägghummus är en härlig variant på hummus som är en kikärtsröra och i det här receptet mixar du kikärtor med bland annat ägg. Du får en krämig, god och smakrik röra som är supergod att äta tillsammans med bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och mosa äggen. Skiva salladslöken.
  2. Häll av kikärterna i en sil och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Mixa kikärterna och rör i ägg, lök, yoghurt, senap, gräslök, salt, peppar och timjan.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu nature.

Tips

Perfekt som dipp eller på en brödskiva med lite grönsaker och en skiva skinka, lax eller fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 salladslök
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 371 kJ / 89 kCal
Läs mer om näringsvärden