Endivesallad med rostade kikärtor

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Endivesallad med rostade kikärtor

Den krispiga endiven har en karaktärisk besk och pepprig smak. I detta recept serverar vi den i en endivesallad tillsammans med en sötsyrlig senapsvinägrett, vitlök- och smörsteka kikärtor, salt lagrad ost och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Endivesallad med rostade kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 tsk  dijonsenap
1 tsk  flytande honung
2 msk  olivolja
2 msk  vit eller rödvinsvinäger
1 tsk  flingsalt
1/2 tsk  svartpeppar

Sallad

2 - 3   endiver
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   riven vitlöksklyfta
2 msk  smör
1 msk  rapsolja
2 krm  salt
100 g  pecorinoost eller annan lagrad ost
1 dl  hackade valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.


Gör så här

Tips

Spara kikärtsspadet och använd i veganska varianter av exempelvis majonnäs och maräng.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1765 KJ / 423 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Endivesallad, glaserade valnötter och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cruditéer med cottage cheese smaksatt med hummus
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga