Endivesallad med rostade kikärtor

3
0
Endivesallad med rostade kikärtor

Den krispiga endiven har en karaktärisk besk och pepprig smak. I detta recept serverar vi den i en endivesallad tillsammans med en sötsyrlig senapsvinägrett, vitlök- och smörsteka kikärtor, salt lagrad ost och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Endivesallad med rostade kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
2 msk vit eller rödvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Sallad

2 - 3 endiver
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 riven vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 krm salt
100 g pecorinoost eller annan lagrad ost
1 dl hackade valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.


Gör så här

Tips

Spara kikärtsspadet och använd i veganska varianter av exempelvis majonnäs och maräng.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1765 KJ / 423 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden