Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kaviarröra

Kaviarröra är en krämig och mild röra med kaviar, vispad grädde, färskost och purjolök. Perfekt på knäcke som snitt eller tilltugg, eller på smörgåsbord till midsommar eller fest. Röran är enkelt att blanda ihop. Snabbt, gott och klassiskt svenskt recept med fin sälta. Toppa kaviarröran med dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och finhacka purjolöken.
  2. Blanda kaviar och färskost till en slät smet.
  3. Vispa grädden och vänd ner den och purjolöken i kaviarkrämen. Garnera med dill.
  4. Till servering: Servera kaviarröran på bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj glutenlaktosfri färskost och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri gräddersättning.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 cm purjolök
  • 3/4 dl mildrökt kaviar
  • 50 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
Garnering
  • färsk dill
Till servering
  • hårt tunnbröd eller mjukt mörkt bröd, gärna potatislimpa
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 573 kJ / 137 kCal