Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Påskschack-kaka

Chokladkaka som påminner om kärleksmums men med en härlig citronton. En mjuk kaka som barnen lätt bakar och dekorerar fint med påskens marsipankycklingar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm (för 25 bitar).
  2. Koka upp vattnet. Lägg i smöret i mindre bitar och låt det smälta i vattnet.
  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
  4. Vispa ägg, socker och vanilj poröst. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Vänd sist ner vätskan lite i taget. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Låt kakan ligga i pannan en stund. Lyft ur den med hjälp av papperet på ett galler och låt kakan svalna. Kakan måste svalna helt innan glasyren läggs på.
  6. Skär bort en bit av kakan så att den blir 30x30 cm (för 25 bitar).
  7. Frosting: Skölj citronen och riv det yttersta av skalet fint. Rör ihop smör och färskost. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Vänd ner citronskalet. Bred frostingen i ett jämnt lager på kakan.
  8. Markera rutor som är 6x6 cm i glasyren men skär inte kakan i bitar.
  9. Garnering: Färga hälften av kokosen gul. Droppa lite färg i kokosen och rör om så att färgen fördelar sig jämt i kokosen.  Lägg varannan ruta med vit kokos och varannan med gul kokos. Garnera gärna med marsipankycklingar eller bär.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfritt färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 25 bitar
  • 2 dl vatten
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Frosting
  • rivet skal av 1 citron
  • 50 g rumstempererat smör
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • ca 4 dl kokos
  • gul hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1121 kJ / 268 kCal