Ägghalvor med sardellkräm

Betyg 2.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ägghalvor med sardellkräm

Fyllda ägghalvor är en klassiker på buffén. Äggulorna gröps ur och blandas med härligt salt sardellkräm, majonnäs och rivet citronskal. Med en spritspåse är det enkelt att få fyllningen på plats.

Ägghalvor med sardellkräm

Ingredienser

4 portioner

Med sardellcrème

4 hårdkokta ägg
1/2 citron
1 msk sardellcrème
1/2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 2)
salt
svartpeppar

Till garnering

persilja

Med kaviar

4 hårdkokta ägg
1/2 kruka dill
2 msk kaviar
1 msk naturell färskost
salt
svartpeppar

Till garnering

dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hade lite extra citron i, supergott!

    Filippa

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad per portion, för äggen fyllda med sardellcrème.
Energi750 KJ / 179 kCal
Fett16 g
Salt0.7 g
Kolhydrater0.7 g
Protein8.6 g

Testa liknande recept

  • Caesarägg med räkor
    Betyg 2.8 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Deviled eggs med sardeller och räkor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaviarröra
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Flarn med sardeller och sparris
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad