Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

33
2
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

Krispigt, mjukt, milt, kryddigt och krämigt … Allt ryms i denna underbara rätt som liknar den japanska sushisalladen chirasushi. Men här är det nudlar i stället för ris som blandas med kallrökt lax, knaperstekt spetskål, kimchi med pepparrot, ägg och sojamajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

Ingredienser

4 portioner
1 bit kallrökt lax (à 300 g)
1 spetskålshuvud (à ca 800 g)
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk japansk soja
3/4 dl äppelmos
1/2 dl riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 tsk japansk soja
4 ägg
1 - 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
salt
250 g tunna nudlar av vete (t ex somennudlar)
2 msk forellrom

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar/pasta.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar/pasta. Använd äggfri majonnäs. Uteslut de kokta äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Per-anders

2022-03-25

Jättegott, blir fler ggr

Philip

2016-08-08

Mycket bra

Näringsvärde per portion

Energi 4370 KJ / 1042 kCal
Fett 69 g
Salt 6.52 g
Kolhydrater 65 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden