Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
2
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

Krispigt, mjukt, milt, kryddigt och krämigt … Allt ryms i denna underbara rätt som liknar den japanska sushisalladen chirasushi. Men här är det nudlar i stället för ris som blandas med kallrökt lax, knaperstekt spetskål, kimchi med pepparrot, ägg och sojamajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi

Ingredienser

4 portioner
1 bit kallrökt lax (à 300 g)
1 spetskålshuvud (à ca 800 g)
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk japansk soja
3/4 dl äppelmos
1/2 dl riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 tsk japansk soja
4 ägg
1 - 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
salt
250 g tunna nudlar av vete (t ex somennudlar)
2 msk forellrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, blir fler ggr

Per-anders

2022-03-25

Mycket bra

Philip

2016-08-08

Näringsvärde per portion

Energi4370 KJ / 1042 kCal
Fett69 g
Salt6.52 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pepparrot- och forellromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt skrei med spetskålsallad
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och pepparrotssås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggstanning med forellrom och pepparrot
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga