Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Krispigt, mjukt, milt, kryddigt och krämigt … Allt ryms i denna underbara rätt som liknar den japanska sushisalladen chirasushi. Men här är det nudlar i stället för ris som blandas med kallrökt lax, knaperstekt spetskål, kimchi med pepparrot, ägg och sojamajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 bit kallrökt lax (à 300 g)
1 spetskålshuvud (à ca 800 g)
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk japansk soja
3/4 dl äppelmos
1/2 dl riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 tsk japansk soja
4 ägg
1 - 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
salt
250 g tunna nudlar av vete (t ex somennudlar)
2 msk forellrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4370 KJ / 1042 kCal
Fett69 g
Salt6.52 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, blir fler ggr
Per-anders
2022-03-25Mycket bra
Philip
2016-08-08