Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med avokado och rädisa

Ägg och avokado är ”a match made in heaven”, som det heter på engelska. Här gör vi kräm på avokadon och spritsar på ägghalvor. Toppa med skivade rädisor, chiliflakes, svarta sesamfrön och smörgåskrasse – vackert! Perfekt på midsommarbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
  2. Mixa avokadon med crème fraiche och citronjuice till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva rädisorna tunt.
  4. Toppa ägghalvorna med avokadokräm och rädisskivor. Strö över sesamfrön, chiliflakes och klippt krasse.
  5. På bilden syns även Ägghalvor med lax och rom och Deviled eggs med sardeller och räkor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Tips

Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 5 ägg
  • 1 mogen avokado
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 rädisor
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan