Ägghalvor med avokado och rädisa
Ägg och avokado är ”a match made in heaven”, som det heter på engelska. Här gör vi kräm på avokadon och spritsar på ägghalvor. Toppa med skivade rädisor, chiliflakes, svarta sesamfrön och smörgåskrasse – vackert! Perfekt på midsommarbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
10 st
5 ägg
1 mogen avokado
2 msk crème fraiche
2 tsk färskpressad citronjuice
3 rädisor
1 tsk svarta sesamfrön
1 krm chiliflakes
salt och svartpeppar
smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.
Har du lagat receptet?
Kommentarer