Afrikansk soppa
Vill du testa något nytt med en udda, speciell karaktär? Då borde du prova att laga den här charmerande afrikanska soppan. Kryddor som kanel, chili, timjan, kummin och gurkmeja får bekanta sig med varandra och gör tillsammans soppan hissnande god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 lök
1 stjälk selleri
1 zucchini
6 små potatisar
2 msk olja
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk timjan
1/2 tsk kummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk chilipeppar
1 burk kidneybönor (à 400 g)
bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1218 KJ / 291 kCal
Fett5.3 g
Salt2.47 g
Kolhydrater44.4 g
Protein10.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har precis lagat den här soppan. Den ser jätte vacker ut! Vi hade i hela körsbärstomater (på burk) och det ger den lite extra. Jag hade även i lite paprikapulver för att ge den lite rödare färg.
Morten
2009-01-21Refererar till Carina Green: Kummin och timjan? Jag kan inte se det i ingredienslistan. Ska det vara med i receptet?
Anna
2007-04-30God smak,nästan godare dagen efter på jobb. Synd att zucchinin blev "sladdrig"Hade varit bra att veta hur mkt kummin och timjan det är tänkt att använda. Användeer inte kummin så ofta, tycker att det lätt tar överhand.
Carina
2007-03-01