Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad rostas med hemgjord harissa

Gör din egna hemgjorda harissa som ger dina grillade rostas en himmelsk smak. Harissan består av kummin, chili, vitlök och tomatpuré vars smaker du låter köttet suga åt sig i kylen innan du grillar det på den heta grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i skivor. Rosta kumminen i en torr, het stekpanna. Stöt kumminen i en mortel. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Kör kummin och chili i en liten mixer eller med stavmixer. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, olivolja och salt. Kör blandningen i ytterligare några sekunder.
  3. Blanda köttet med harissan. Lägg i dubbla plastpåsar. Låt köttet marinera 2 timmar i kylen.
  4. Grilla köttet 4-5 minuter per sida. Köttet är godast om det är lite rosa.
  5. Servera gärna Sweet chili- och citronsås till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg rostasfilé
  • 2 msk hel kummin
  • 2 röda chilifrukter t ex spansk peppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?