Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka

8
1
Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka

Ädelostcrème och kryddkokta aprikoser på pepparkaka eller bröd är lyxiga tapas och precis som det låter en raffinerad kombination. Passar utmärkt att servera tillsammans andra tapas, till exempel med gravlaxröra och skånsk senap.

Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka

Ingredienser

20 tapas
140 g ädelost
1 burk kvarg (à 250 g, 10 %)
1 dl vatten
2 msk honung
1 kanelstång
6 kryddnejlikor
1 lagerblad
10 torkade aprikoser

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet/pepparkakorna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd/glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för kvarg.

Gör så här

Tips

Koka in en rejäl laddning av aprikoserna, de kommer att gå åt!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Heléne

2007-12-01

På pepparkaka till glöggen. Ljuvligt Gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1492 KJ / 357 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden