Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka

Ädelostcrème och kryddkokta aprikoser på pepparkaka eller bröd är lyxiga tapas och precis som det låter en raffinerad kombination. Passar utmärkt att servera tillsammans andra tapas, till exempel med gravlaxröra och skånsk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 tapas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ädelost med kvarg till en jämn massa.
  2. Koka upp vatten, honung, kanelstång, nejlikor och lagerblad.
  3. Dela aprikoserna i halvor. Låt aprikoserna koka sakta i kryddlagen ca 10 minuter. Låt aprikoserna kallna i lagen.
  4. Bred osten på kavring, pepparkakor eller tunnbröd, lägg en halv aprikos på toppen.
  5. Servera gärna tillsammans med andra tapas som t.ex. Gravlaxröra med skånsk senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet/pepparkakorna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd/glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för kvarg.

Tips

Koka in en rejäl laddning av aprikoserna, de kommer att gå åt!

Ingredienser

Portioner: 20 tapas
  • 140 g ädelost
  • 1 burk kvarg (à 250 g, 10 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 kanelstång
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 10 torkade aprikoser
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1492 kJ / 357 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden