Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkgryta med aprikoser

Värmande smakfull skinkgryta med aprikoser och lök som du låter koka i köttbuljong under lock. Buljongen står för den härliga sältan medan löken och aprikoserna tar fram sötman i grytan. Serverat med basmatiris får du en perfekt middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongtärningen med vatten och gärna soja. Skär köttet i tunna strimlor. Strimla aprikoserna. Skala och skiva löken.
  2. Lägg kött, aprikoser, olja och lök i grytan. Låt koka under lock ca 15 min. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Blanda ut vetemjöl med lite kallt vatten. Rör ner redningen i grytan och låt koka ytterligare några min. Smaka av grytan med salt och peppar.
    Servera grytan med ris och broccoli.

För alla

Byt ut vetemjölet mot samma mängd maizena-majsstärkelse om du inte tål gluten.

Tips

1-2 msk färskriven ingefära eller 1 tsk malen är gott att smaksätta grytan med (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 12 torkade aprikoser
  • 2 gula lökar
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 577 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden