Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gravlaxröra med skånsk senap

Mycket lättlagad och festlig gravlaxröra med skånsk senap. Du serverar den på knaprigt tunnbröd och bjuder gärna även på tapas med ädelostcrème på pepparkakor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 tapas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i små bitar. Rör ihop kvarg med senap, socker och dill. Blanda i laxen.
  2. Servera gravlaxröran på tunnbröd, knäckebröd eller mjukt mörkt bröd. Strö över lite dill.
  3. Servera gärna tillsammans med andra tapas som t ex Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka.

Ingredienser

Portioner: 20 tapas
  • 100 g gravad lax
  • 1 burk kvarg (à 250 g, 10 %)
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 msk skuren dill
  • tunnbröd, knäckebröd eller mjukt mörkt bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 879 kJ / 210 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden