Mandel och aprikoskaka

9
0
Mandel och aprikoskaka

En mustig och härlig mandel och aprikoskaka. Kakan gör du av bland annat mjöl, socker, aprikoser, mandelmassa, citron och ägg. Garnera med florsocker och servera till efterrätt eller fika!

Mandel och aprikoskaka

Ingredienser

8 bitar

Mördeg

2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin

Fyllning

1 burk aprikoser i sockerlag (à ca 400 g)
200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
rivet skal av 1 citron
3 ägg

Garnering

florsocker

För alla

Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2105 KJ / 503 kCal
Fett 31 g
Kolhydrater 46.7 g
Protein 9.6 g
Läs mer om näringsvärden