Ägghalvor med lax och rom

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Ägghalvor med lax och rom

Ägg gillar lax, som gillar rom, som gillar crème fraiche. Ja, du hajar. Lika lyxigt goda som snygga ägghalvor med en fräsch touch av citron. Genom att hårdvispa crème fraichen får du en klick som håller stilen på ägghalvorna. Räkna med strykande åtgång!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ägghalvor med lax och rom

Ingredienser

10 st
5   ägg
1 dl  crème fraiche
1/2 tsk  finrivet citronskal (+ extra till garnering)
1 tsk  färskpressad citronjuice
3 - 4   skivor kallrökt lax
2 msk  lax- eller forellrom
dill

För alla_

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Laxcrostini med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurka med rökt lax
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör
Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad laxsida
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade potatisskivor med lax och fänkål
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga