Sotad lax med picklat äpple och brynt smör
Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
4 msk salt
4 msk strösocker
1 1/2 msk torkad dill
1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g smör
1/4 gurka
Picklat äpple
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 cm skalad färsk ingefära
2 gröna äpplen (gärna Granny Smith)
Garnering
1 dl rostade pinjenötter
plockad dill
ev 80 g lax- eller forellrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g
Kommentarer
Gott men etter-salt, tyvärr.
Carin
2024-11-26Gott men rekommenderar mindre salt. Halva mängden ca 2 msk räcker
Ann-sofi
2021-12-25