Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat
1
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Ingredienser

6-8 portioner
4 msk  salt
4 msk  strösocker
1 1/2 msk  torkad dill
1 kg  färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g  smör
1/4   gurka

Picklat äpple

1 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
2 cm  skalad färsk ingefära
2   gröna äpplen (gärna Granny Smith)

Garnering

1 dl  rostade pinjenötter
plockad dill
ev 80 g  lax- eller forellrom

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Gott men rekommenderar mindre salt. Halva mängden ca 2 msk räcker

Ann-sofi

2021-12-25

Näringsvärde per portion

Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Liten sallad på sked
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga