Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
2
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Ingredienser

6-8 portioner
4 msk salt
4 msk strösocker
1 1/2 msk torkad dill
1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g smör
1/4 gurka

Picklat äpple

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 cm skalad färsk ingefära
2 gröna äpplen (gärna Granny Smith)

Garnering

1 dl rostade pinjenötter
plockad dill
ev 80 g lax- eller forellrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Gott men etter-salt, tyvärr.

Carin

2024-11-26

Gott men rekommenderar mindre salt. Halva mängden ca 2 msk räcker

Ann-sofi

2021-12-25

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxcrostini med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Midsommarplättar med sikrom och syrad lök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga