Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

15
0
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Ingredienser

6-8
4 msk
salt
4 msk
strösocker
1.5 msk
torkad dill
1 kg
färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g
smör
0.25
gurka

Picklat äpple

1 dl
ättiksprit (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
2 cm
skalad färsk ingefära
2
gröna äpplen (gärna Granny Smith)

Garnering

1 dl
rostade pinjenötter
-
plockad dill
ev 80 g
lax- eller forellrom

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 626 kCal
Fett 46 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept