Revben med plommon och stjärnanis

Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
0
Revben med plommon och stjärnanis

Revbensspjäll med smak av jul – kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som ugnssteks tillsammans med spjällen.

Revben med plommon och stjärnanis

Ingredienser

4 portioner
1 kg  förkokta revbensspjäll
8   katrinplommon
2 msk  riven färsk ingefära
2 krm  malen kryddnejlika
2   stjärnanis
2 dl  ketjap manis

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut ketjap manis mot soja.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett14.1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater40.9 g
Protein21.8 g

Testa liknande recept

Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga