Paratha

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
3
Paratha

Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör. Bröden är allra godast nygräddade till en mustig linsgryta, daal, eller vilken annan indisk gryta som helst. Men de klarar sig även utmärkt på egen hand. Försvinnande goda!

Paratha

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamsmjöl
2 krm  salt
1 1/2 dl  vatten
100 g  smält smör
vetemjöl till utbakning

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda bröd. Provade dem till gyros idag, vart riktigt gott.

Mattias

2023-05-07

Helt ok, tänker att man måste varit i Indien för att uppskatta parata, som så här, utan fyllning påminner om pinnbröd.

Frida inger

2022-09-26

Goda

Jonna

2019-01-10

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkans grahamsbröd
Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gott bröd med oliver och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga