Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grahamsbröd med morötter

Är du trött på vanligt, smaklöst, vitt bröd? Då ska du testa det här supergoda och färska grahamsbrödet som har en härlig smak av de nyttiga morötterna. Perfekt att servera till frukost eller mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet i en kastrull eller i vattenkokare. Häll det kokande vattnet över grahamsmjölet i en bunke. Rör om och låt svalna till fingervarmt, 37°C.
  2. Skala och riv morötterna fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Smula ner jästen i det skållade grahamsmjölet och rör tills den löst sig. Tillsätt morötter, margarin eller olja, salt och vetemjölet. Arbeta ihop till en lös men smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Stjälp upp degen i en väl smord långpanna, ca 30x40 cm (för 24 bitar). Platta ut den med mjölad hand. Nagga degen med en gaffel. Skär degen med en bakskrapa i 24 rutor (för 24 bitar). Doppa bakskrapan emellanåt i vetemjöl så att inte degen klibbar fast. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt brödet kallna på galler innan det bryts i rutor.

Ingredienser

Portioner: 24 bitar
  • 7 1/2 dl vatten
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 morötter
  • 1 paket jäst (á 50 g)
  • 2 msk flytande margarin eller olja
  • 1 msk salt
  • 9 - 9 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer