Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vego-curry med naanbröd och blomkålsris

Vegetarisk pytt med morot, kålrabbi och rödlök är grunden i den här grytan, som kryddas med bland annat curry, spiskummin och koriander. Servera med blomkålsris, naanbröd och turkisk yoghurt. Go’ kväll Indien!

Ingredienser

Curry

  • 1/2 röd spansk peppar
  • 500 g vegetarisk grönhydrat pytt (gul morot, kålrabbi, rödlök, morot)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt

Blomkålsris

  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 dl vatten
  • 250 g blomkålsris

Till servering

  • naanbröd
  • 2 dl turkisk yoghurt

Näringsvärde per portion

Energi: 2091 kj / 499 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 35 g
Salt: 1,6 g

Gör så här

  1. Curry: Skiva chilin tunt. Fräs pytten och chilin i oljan i en gryta eller stor kastrull tills pytten börjar få färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare 1 minut.
  2. Häll på kokosmjölken och buljongen och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 12 minuter.
  3. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i curryn, låt koka några minuter under omrörning. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt.
  4. Blomkålsris: Hacka koriandern grovt. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt blomkålriset. Värm ca 1 minut under omrörning. Vänd ner koriandern och smaka av med salt.
  5. Till servering: Servera grytan med blomkålsriset, naanbrödet och yoghurten.

För alla

Fri från ägg
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd, t ex tortilla, kontrollera innehållet i buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer