Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel

Att äta efterrätt är minst lika trevligt till vardags, men då får man kanske trolla med frukt och bär för att hålla sig på den hälsosamma sidan. Två favoriter i ugn är nektariner och hallon, sötman kommer fram och förhöjs med en aning socker. Servera med en klick yoghurt.

Ingredienser

  • 4 nektariner
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 250 g svenska frysta hallon
  • 1/2 dl mandelspån

Till servering

  • turkisk yoghurt

Näringsvärde per portion

Energi: 1038 kj / 249 kcal
Protein:5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 9 g
Salt: 0 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Halvera och kärna ur nektarinerna. Lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda vanilj- och strösocker. Strö över sockret och tillaga mitt i ugnen först 15 minuter.
  4. Till servering: Strö hallonen runt nektarinerna och strö över mandeln. Tillaga ytterligare 10 minuter. Servera med yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer