En matig och god sallad med smak av räkor och risoni. Allt du behöver, förutom räkorna och risonin, är mango, körsbärstomater, sockerärter och bladspenat. Servera salladen tillsammans med en dressing av citronsaft och olivolja. Huvudrätt Ingredienser Portioner: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 500 g räkor eller räkor i lake (500 g räkor motsvarar 2 burkar räkor i lake à 360 g) 250 g djupfryst mango eller färsk mango (250 g djupfryst mango motsvarar 1 färsk mango) 4 portioner risoni 250 g körsbärstomater 150 g sockerärtor 70 g färsk bladspenat eller sallad Dressing 3 msk pressad citronsaft 2 msk olivolja salt och peppar Spara Veckoplan Inköpslista Betygsätt E-posta recept Skriv ut recept Näringsvärde per portion Energi: 2048 kj / 490 kcal Fett: 7 g Gör så här Skala räkorna eller häll av laken från burkräkorna. Tina mangon eller skär den färska i tärningar. Koka risonin enligt förpackningens anvisning. Dressing: Blanda dressingen och rör ner den i den varma risonin och låt kallna. Skär tomaterna i halvor och sockerärterna i bitar. Blanda riset med mango, grönsaker och räkor. Servera salladen med bröd. För alla Kontrollera att risonini inte innehåller ägg i övrigt fri från ägg, laktos och mjölkprotein.Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris, servera med glutenfritt bröd.