Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

Betyg 2.9 av 5.
24 personer har röstat
0
Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

Vegetarisk pytt och sojabönor är basen i denna fantastiska rotfruktsgryta. Rätten innehåller även lök, vitlök, ingefära, curry, olja, tomatpuré, buljong, kokosmjölk, salt, svartpeppar och rårörsocker – en explosion av smaker!

Rotfruktsgryta med tomat, ingefära och kokosmjölk

Ingredienser

2 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  riven ingefära
500 g  vegetarisk grönhydrat pytt
1/2 tsk  curry
1 msk  olja
1 msk  tomatpuré
2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
165 ml  kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 tsk  rårörsocker
1 dl  frysta sojabönor

Till servering

kyckling eller lax
lime
färsk koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1939 KJ / 462 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego-gulasch med saltgurka och gräddfil
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vego-curry med naanbröd och blomkålsris
Betyg 3.2 av 5.
138 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med torsk och citrongräs
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaigryta med kokosmjölk
Betyg 1.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med pumpa och citronmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga