Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!

Ingredienser
4 portioner
Piroger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
ca 300 g kålrot
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
200 g halloumi
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 krm kanel
1 krm malen kryddpeppar
salt
8 filodegsplattor
2 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1/2 tsk sesamfrön
Yoghurt
1 kruka persilja
1/2 citron
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Till servering
blandsallad
Gör så här
00:02:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2697 KJ / 645 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stHar gjort detta många gånger. Använder rotselleri i stället för kålrot. Såsen måste göras med dubbel sats. För den är så fräsch och god.
Agneta
Mums! Enkelt att göra och mycket smak. Gjorde på smördeg och bytte halloumin mot lagrad fårost. Lagar gärna igen.
Bryn